Autisme en faalangst

Rijles als je autisme hebt

Autisme is een aangeboren stoornis in de hersenen. Alles wat mensen met autisme zien, horen, ruiken etc. wordt op een andere manier verwerkt. En dat brengt een andere mix van sterke en zwakke kanten met zich mee. Zo hebben mensen met autisme vaak een goed oog voor detail, zijn ze eerlijk, recht door zee, analytisch en hardwerkend, maar hebben ze moeite met overzicht houden en sociale contacten en hebben ze een opvallend beperkt aantal interesses of activiteiten. De meeste mensen zien de wereld als een film maar mensen met autisme zien de wereld eerder als een stapel losse foto's, zij zien minder samenhang. Hierdoor kost het hen veel moeite om te begrijpen wat er gebeurt. Ook snappen zij vaak niet goed wat andere mensen bedoelen of voelen. 

Dit alles maakt dat rijles een extra uitdaging is voor leerlingen met autisme. Bij Les is More Apeldoorn hebben we ervaring in het begeleiden van leerlingen met autisme. Wij zien dit niet als een beperking, maar als een uitdaging. Maatwerk, geduld, herhaling en aansluiting bij de beleving van de leerling helpen hierbij. Humor en aanbrengen van structuur zijn extra aandachtspunten.
Bij les is more bouwen we juist op talenten, niet op tekortkomingen. We gaan uit van wat er goed gaat en niet van wat er allemaal (nog) niet lukt. We streven er naar om van elke les een succeservaring te maken.

 

Rijles als je faalangst hebt

Angst is moeilijk te overwinnen, dit kan alleen met geduld en overtuigingskracht waardoor een groot stuk zelfvertrouwen bij jou wordt hersteld. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je bang bent om auto te rijden. Bang om een ongeluk te veroorzaken, of bang om geen controle over de auto te hebben. Bij Les is more helpen we je stap voor stap van je angst af. Stap 1 heb je nu zelf gezet! Je gaat je aanmelden voor rijlessen onder begeleiding van een deskundige en rustige instructeur die bovendien faalangst gecertificeerd is. Samen zetten we stap 2, met geduld, humor, plezier en doorzettingsvermogen kun ook jij op een vlotte manier je rijbewijs halen.

 

JoomShaper